+47 917 90 800  |  mail

Previous slide
Next slide

Our furniture is handmade using only the finest quality of wood. Inspired by the design tradition of Scandinavian Mid-Century Modern, we create furniture that are suitable for modern living.

Heart Mirror

NOK 3.500,00

A sculptural mirror with the shape of a heart. The frame is made of solid nordic oak.

Measurements W 59,5 H 55 cm. Customized sizes on request. Design by Knut Jensen & Aage Iversen

Coffee Table

NOK 12.000,00

Coffee table on tripod nest. All wooden parts made of solid nordic oak. Alternative plate options are made of Corian®, light or dark grey granite from Evjen.

Measurements Ø 100 H 43,5 cm. Customized sizes on request. Design by Knut Jensen & Aage Iversen

Handmade

Every furniture are handmade at the workshop in Valnesfjord using only the best materials available.

Alle møbler er håndlaget på verkstedet i Valnesfjord hvor vi bruker kun de beste råmaterialer.

Arbeidsprossesen med å omdanne overskuddsproduktet til en lampe er krevende. Quarzo skjermene er for harde til å borre gjennom uten at de går i stykker. Hullet i toppen blir derfor skåret på vårt avanserte vannjet utstyr ved hjelp av en kraftig vannstråle som kan skjære gjennom metall og granitt.

The Quarzo pendant has a light appearance in daylight because of its raw surface in white

Quarzo pendlene har et lett uttrykk i rommet med sin råhvite overflate som speiler lyset på dagtid

Form eller funksjon

“Form follows function” – et kjent prinsipp om design helt tilbake fra det forrige århundreskiftet hvor arkitekter tok et oppgjør med overflødig dekorasjon på bygninger og hus. Istedet fokuserte man på at utsmykning skulle ha en funksjon frem for bare å være til pynt.

Med Quarzo har vi også tenkt om vi skulle vektlegge form eller funksjon. eller kunne vi få begge deler?

En lampe har en tydelig funksjon. Den skal gi lys. Skal designet være vellykket må man også tenke form. Mange moderne lamper har et formspråk som gjør at man kan se direkte inn i lyskilden. Det kan være ubehagelig for våre følsomme øyne å glo direkte på en tent lyspære.

Motsatt er den danske design mester Poul Henningsens prinsipper på de klassiske PH-lamper fremstillet hos Louis Poulsen om at man aldri skal kunne se lyskilden. Utfordringen her kan være at formen kan redusere funksjonen. Vi kjenner det fra en taklampe i metall som kun gir lys nedover. Med Quarzo pendelen oppnår man direkte lys nedover som forsterkes av den blanke innside mens skjermen i kvartsmateriale gir et diffust lys som stråler ut i rommet.